Griekse Tzatziki

Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht, dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, geraspte komkommer, olijfolie, zout en peper. Vaak worden er ook kruiden zoals dille, peterselie of munt aan toegevoegd

Ons recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 7½ g verse dille
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

    Stap voor stap:

    Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.
    Rasp de komkommer grof en doe komkommerrasp in een zeefje of vergiet en druk het vocht grotendeels er uit. 

    Snijd de dille fijn.

    Meng de komkommer met de dille, olie, yoghurt en het citroensap. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.

    Tip: gebruik goede kwaliteit Griekse yoghurt, het liefst met 5% of 10% vet.