Griekse Salade

Ons recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 6 trostomaten
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 120 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 120 gr groene Griekse pepers/peperonis
  • 1 takje verse oregano of 2 tl gedroogde oregano
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 150 g feta

    Stap voor stap:

    Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de tomaat, komkommer en paprika met de ui en olijven en pepers Verdeel over de borden.

    Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Klop de olie en azijn met de oregano tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Sprenkel de dressing over de salade. Brokkel als laatste de feta over de salade.

    KALI OREXI-SMAKELIJK ETEN